СУИСАЙДСКА ИСТОРИЯ

(напусни Лас Вегас!)

нужно ли е да си жив?

Кому е нужно? Направи си една кратка равносметка, ако не дай Боже утре се споминеш, колко човека ще плачат за теб? Махни родителите, който и без това ти реват за това, че си жив не по техния начин и ще ти останат две-три носталгично устроени жени, с които си спал, но не си си спомнял и приживе. А като умреш няма да можеш да ги оцениш. Защото ще си мъртъв.

колко души ще те помнят?

Хората, които те познават по лице и характер не са повече от сто. След като се спомине човек като теб всички те са много изненадани, впечатлени и тъжни. Но няма защо да се лъжем - всички те адски се кефят, че не са твое място. Тиха радост обзема живите, когато разберат, че още не са между мъртвите.

Живите помнят мъртвия с това че той не е между тях. Искреното им съжаление винаги е смесено с безпощадно желание да са живи и за теб. Всъщност ти

сигурен ли си че си жив?

Защо мислиш така? Нужно ли е да спорим - нямаш поколение, не си посадил нито едно дърво, а строеж на къща не си виждал откакто престана да играеш на “фунийки”. Жените те напускат по много особен начин и отиват някъде другаде - където не ги срещаш никога. Ти си част от пълнежа на световното сладникаво съществуване. Бил си жив за 33 години общо само 2 (словом: две) седмици. Там на морето с онази русата през 91-ва. Забравил си й името.

полезно ли е да продължаваш?

Убеден ли си, че ако продължаваш да живееш е по-добре, отколкото ако престанеш? Говоря за другите. Поне съседите ще могат да спят спокойно, когато тебе те няма - вече им е писнало от твоя Ник Кейв и саундтрака на “Матрицата”. Сигурен ли си че ако осъществиш твоите големи надежди и мечти, ако се обезсмъртиш по твоя измислен начин, няма да навредиш повече отколкото Херострат, Чингиз хан и Нерон взети заедно?

има ли смисъл?

След няколко милиарда години всичко това наоколо няма да го има. Хората, които изучаваме в учебниците ще са се бъхтали напразно. Тези които са писали книги ще са си омесили прахта с прахта на неграмотните. Великите пълководци, политици и прочие смели хора останали в историята няма да ги има, защото Историята ще е свършила. Моцарт не е трябвало да пише нищо (освен може би реквиема). Айнщайн в известен смисъл вече не може да бъде безсмъртен. Леонардо да Винчи няма да съществува. Леонардо ди Каприо - също. Няма пред кого.

защо го правиш тогава?

Това, твоят живот е някакъв Ла Вегас. Шарен, мизерен, пълен с изненади, нещастие и късмет, Вегас в който можеш да поиграеш. Разбира се, трябва и да платиш. Не знам дали съм прав, но след първите 33 години дори и във Вегас е скучно. Адска скука. Няма смисъл - искаш да опиташ нещо друго. Или по-скоро нищо вече не ти се ще да опиташ. Искаш да няма нищо. И това може да се уреди - все пак, във Вегас няма невъзможни неща.

Едно е сигурно - дошъл си във Вегас, за да умреш. Усещаш ли как няма да ти се размине?

напусни Лас Вегас!

Щом си толкова отворен и сигурен в твоето, моето и общото безсмислие - тръгни си. Ти си толкова силен и готин пич, който държи на думата си и няма да прави много опити да напусне това място. За теб това не е “израз на слабост” и “бягство от живота”, както ще го нарекат нищите духом. За теб това е древната атинска “свободна смърт”. За теб това е върха на свободната воля и Последната Победа над Вселената, Бога, Обществото, Съществуването и Другите Хора - точно в този ред и никой не може да ти го оспори.

Честито! В планетарен мащаб ти си самоубиец
? 150 000 за тази година (според American Association of Suicidology). Получаваш one way ticket за натам. Ти си едни от тези, които си отиват от този свят по собствено желание. На всеки 17 минути (пак според същата организация).

Получаваш и луксозната рекламна брошура с пълната информация за твоето пътуване. Ето я:

"


Добре дошли - това е Вашата Смърт:


Предварителната, Доброволната, по Ваше Усмотрение и чрез ваши предумишлени действия.


Благодарим Ви, че избрахте да се информирате за нея (повечето не го правят).

1. Какво представлява Вашата Смърт, какви екстри има към избраната от Вас категория и какви типове могат да Ви бъдат предложени:

1. А. Смърт - това е да те няма.

Ако не знаете какво е смъртта, вече сте информирани. В резултат от прекъсването на жизнените функции не можете да говорите, да се храните, да чукате, да пиете, да се смеете, да страдате, да ходите до WC и т.н. Няма Ви по улицата, в къщи, в други градове, постепенно хората престават да си говорят какво тъпо копеле сте бил, а вещите ви започват една по една да Ви изневеряват - както е обичайно при всяка Смърт, не само при Вашата. Някой се вози на колата Ви, някой чука жена Ви, друг носи очилата Ви, трети дори смърка Вашето енфие, което толкова много обичахте. Така е, когато ви няма. А Вас Ви няма навсякъде.

1.Б. Вашата Смърт - свещена и неприкосновена.

Вселената е търговска верига заведения за бързо хранене. Тя има устав на работещите в нея, както е в Макдоналдс. Параграф първи от този устав звучи така:


параграф 1. “Всеки клиент на Вселената има неотменно и осигурено право на смърт. ”

Пак там някъде има една точка специално за Вас:

параграф 1. Ал.2. т.8 гласи така:

“В нашето заведение при силно желание се предоставя и смърт с материали на клиента.”

Приятно е да ви информираме, че всички клиенти на заведението ще си получат смъртта, която са заявили с влизането в нашето заведение.

Задължени сме да Ви съобщим, че можете да не бързате с Вашата Смърт - така или иначе тя ще ви бъде предоставена в срок и не може да бъде отказана по един или друг начин.

2. Ако сте сигурен че искате точно това, Вие може да имате всички екстри при Вашата Смърт. (напомняме Ви, че Вие избрахте Вашата Смърт да е категория Предварителна, Доброволна, по Ваше усмотрение и чрез Ваши предумишлени действия).

2. A. (екстра) Така се отричате от Религия.

= Трябва да знаете: Нито една религия не почита особено Вашата Смърт, ако тя е доброволно избрана, насилствена, (говорим за насилие от Вас върху самия Вас) и е плод на Ваше решение, а не на завеждащия въпроса с Религията (вж. Бог-отец, Аллах, Буда, Кцекоатоатл и др.)

Вашата екстра: Така Вие се чувствате по-голям от гореизброените завеждащи въпроса с религиите, което донякъде е добре и ако Ви прави щастлив - това е!

2. Б. (екстра) Така се отричате от Обществото.

= Трябва да знаете: Няма Обществен строй поощряващ акта на Вашата Смърт, когато тя е избрана доброволно от Вас. Обществото иска и прави така, че Вие да избирате между две положения:

а) качествен самоубиец

б) некачествен самоубиец

Качествените самоубийци живеят живота си в интерес и в служба на обществото, дори ходят на война заради определено Общество. Идеалният качествен самоубиец за едно Общество е този който живее до пенсионна възраст (60 за мъжете и 55 за жените). Този тип самоубиец през цялото време консумира и произвежда едновременно, възпроизвел се е в повече от три варианта (деца) и е гласувал за Точно Това Общество.

= Трябва да знаете: Най-качественото самоубийство е винаги някакъв определен начин на живот. Защото дори и да ви звучи като абсолютен парадокс около 100% процента от причините да изберете Вашата смърт се коренят в Обществото. То самото ви прави да не бъдете качествен самоубиец (до пенсионна възраст). Знаем че не ви е до това, но също така трябва да знаете

Големия Обществен Парадокс (ГОП): Всички около Вас по най-искрен начин не искат вие да умрете (чак пък толкоз). Защо тогава по дяволите всички са се наговорили да Ви правят толкова много мръсни номера, че чак живота да Ви опротивее?

Какво хубаво сте получили досега вие от Обществото? И въпреки това Обществото Ви осъжда, че умирайки по собствено решение, Вие не правите нищо хубаво за него. За Обществото това е много лош пример. Представете си, че всички тръгнат да си отиват от купона наречен Общество. Купон няма да има.

Вашата екстра: Вие надскачате дребните интереси на средата си и я обиждате с Вашия акт на хладнокръвно себеунищожение. Неприятно е, че няма как да разберете колко много сте обидили Обществото. И как наистина на Точно Това Общество е почнало да му пука за Вас.

2.В. (екстра) Така сте различни от Родител.

Трябва да знаете: Ако на някой ще му стане криво, то това са наистина родителите. За тях обаче винаги може да се каже, че са си правили кефа, докато са правили Вас. Предполага се, близо е до Вашия ум, че мъртвите не могат да имат деца. Мъртвите са стерилни по презумпция. С този си акт Вие трябва да знаете, че не можете да продължите рода си, няма да имате поколение или ако имате няма да успеете да го възпитавате както Ви се иска.

Вашата екстра: Вие доброволно се отказвате от това, което Вашите Родители наричат Живот и не искате да сте жив като тях. Или (респ.) не искате да сте мъртъв като тях. И не забравяйте: те са виновни единствено, че са Ви направили. Другото сте си го докарали сам.

Това бяха основните екстри към Вашата Смърт. На Вашето внимание представяме следните типове Ваша Смърт:

3. Изберете тип на Вашата Смърт:

(напомняме Ви че Вие избрахте Вашата Смърт да е категория Предварителна, Доброволна, по Ваше усмотрение и чрез Ваши предумишлени действия)

Самоубийство инцидент - тип ” женско самоубийство”

Преди да пристъпите към действие, трябва да знаете че съотношението между самоубили се мъже и жени в модерните страни е 4:3. Този вид самоубийства настъпват поради фатална грешка. При тях Вие нямате голямо желание да умрете, но понеже сте решили по една или друга причина да се самоубивате, то взема че се получава. Типичният профил на неуспял самоубиец е жена, която взима хапчета, а типичният профил на успял самоубиец е мъж, който се застрелва в главата.

Самоубийство поради безумие - “Матросов” тип

Тези самоубийства са сложени от лекарите в графата: “поради неосъзнаване на действието и безкритичност на субекта”. Става дума за хора, който реално им се живее, но поради спорадични и независещи от тях фактори гордо се хвърлят под всеки срещнат житейски танк и слагат гърдите си пред всяка житейска амбразура. След такива опити винаги нещо умира у тях.

Самоубийство принуда - “Сократов” тип

Това са нормални самоубийства поради ефективна принуда, която не оставя избор между живота и смъртта (например при осъден на смърт). Тези самоубийства са достойни за внимание, защото възниква философският извод: когато някой иска да ти ебе майката единствения начин да го прецакаш е като сам си ебеш майката.

Самоубийство евтаназия - “Хемингуей” тип

Това е смърт с цел да се избегне обективно неизбежна смърт, която изглежда на субекта по страшна от самоубийствената. Модерното общество е на път да признае евтаназията, както отдавна е признало на Хемингуей правото да умре от собствената си пушка, а не от рак. По-комфортно е някак.

Самоубийство подвиг - “Джордано Бруно” тип

Самоубийство, морално обусловено в името на дълг, който субектът не може да отклони. За разлика от Галилей, Бруно не е бил особен тарикат, но за сметка на това неговото единствено самоубийство го прави точно толкова известен, колкото и Галилей със всичките му открития.

Самоубийство избор - “Маяковски - Гари” тип

Лекарите твърдят, че този тип е вследствие на психично състояние, съдържащо особена склонност към смъртта. Просто Владимир Маяковски и Ромен Гари са едни малкото Велики самоубийци, които са го направили както трябва - не защото са били нещастни, а защото просто са искали да си тръгнат. Или както е написал Р. Гари в предсмъртната бележка:

“Отивам си. Благодаря за всичко. Забавлявах се добре.”

За да протече Вашето самоубийство по нормалния начин то трябва да премине през следните фази, които ви препоръчваме:

Заплахи за самоубийство - задължително. При постигане на целта със заплахи, измислете си нова цел и продължавайте със заплахите.

Изявления издаващи желание за смърт - препоръчително. Правете тези изявления небрежно, за да може след акта на Вашето самоубийство, другите да си кажат: “Знаех си аз, усещах нещо...”

Опити за самоубийство - поне един. Ако не Ви обърнат внимание след третия опит не Ви остава нищо друго освен два варианта - или да го направите сериозно, или да убиете някой друг. И в двата варианта вече е сигурно, че ще Ви се обърне нужното внимание. От обредните домове или полицията.

Внезапни промени в поведението - става дума за апатия и меланхолия - всеки уважаващ себе си самоубиец минава през тези състояния. Ако ви питат какво Ви е, не бъдете толкова апатичен и завържете разговор, защото втори път няма да Ви обърнат внимание.

Депресия - изразява се в плач, сънливост, загуба на апетит. Приятелите ви ще Ви обърнат внимание обаче чак когато откажете сериозно пиенето. Това ще ги разтревожи силно.

Последно уреждане - изразява се в раздаване на лични вещи. Чак на последния етап от развитието на Вашите суицидни мисли при писането на завещанието разбирате как наистина всъщност никой не Ви обича. Дори Вашият шампоан против пърхот с изтекъл срок на годност успяхте да пробутате на съседите. Не се учудвайте и не се натъжавайте, когато те се зарадват - просто животът не е лесен и за тях.

Изберете Вашата технология
според общата успеваемост:

химически вещества (хапчета, газ) - успеваемост към 30%

самозастрелване - успеваемост към 90%

хвърляне от голяма височина - успеваемост 85%

прерязване на вените - успеваемост 50%

гладната стачка - успеваемост 0%

обесване - успеваемост повече от 40%

неприемането на течности - успеваемост 0%

форми на злополука:

автомобилна катастрофа - успеваемост към 20%,

удавяне - успеваемост 50%,

самозапалване - успеваемост 3%

лягане върху релси - успеваемост 5%


Дадените примери идат да Ви покажат, че технологиите изискващи публика (гладна стачка, самозапалване, лягане върху релси) са далече от желаните резултати. В естетическо отношение не се препоръчват такива технологии като преяждане, рязане на вени и самозапалване. В политическо и икономическо отношение не се препоръчва в наши дни самоубийство с газ. Не толкова защото е скъпо, а защото Ви прави неволен участник в борбата между правителството и “Оувъргаз”. Също така неприемливо и особено мъчително е “неприемането на течности”. В горните технологии липсват показатели за т.нар. “бавни самоубийства”- алкохолизма, другите видове наркомания, градския начин на живот, обикновената зелена салата, обикновената гроздова и др.

Направете избора на Вашата Смърт!

Последната информация, с която е добре да разполагате преди окончателния Ви избор са Вашите права:

Право 1. Имате право на издържана в естетско, правно и икономическо отношение Смърт!

Трябва да знаете: Това може да се случи и при едно пищно погребение предизвикано от естествена Смърт.

Право 2. Имате право да изберете начин на живот близък до самоубийството! (примерно секс без презерватив, работа в уранов рудник, шеф на българска национална медия и др.)

Право 3. Самоубийството е аборт, направен от този, който има това право. Ваше право е да се откажете от правата си.

Плюс Вашите права - екстра информация как в планетарен мащаб може да победите безсмислието и хаоса, който толкова много Ви безпокои.

(това е Вашето последно преброяване и обмисляне на възможностите против Вашата Смърт)

Можете да избегнете самоубийството като акт или като начин на живот по следните 7 (словом: седем) начина:


Рисувайте (но не бъдете ван Гог)


Композирайте (но не бъдете Майкъл Хътчинс и Кобейн)


Философствайте (но не бъдете Сократ)


Пишете ( но не бъдете Кафка и Виан)


Правете театър (не бъдете български драматург)

6. Правете глинени фигурки (не бъдете недоволен от глината, вие сте от същия некачествен материал)

7. Правете НЕЩО (но не бъдете като другите)


Ако нито един от тези 7 (словом: седем) начина не ви интересуват то Вие вече сте направили вашия избор за Вашата Смърт! (напомняме Ви: тя е категория Предварителна, Доброволна, по Ваше усмотрение и чрез Ваши предумишлени действия)

Вие имате нашите поздравления - Вашият избор Ви прави поредната Жертва на Действителността, Ентропията и Обществената Досада!


Добре дошли в клуба на Великите Самоубийци!

Наистина се надяваме Вие да сте един от тях!

Ако не сте, отговорността носите единствено Вие сам, както всеки клиент на Вселената,
който си тръгва без да изчака да му сервират.

Честито!

=

"

Така щеше да изглежда рекламната брошура на вашата, лична (не друга) Смърт, която с още малко цинизъм можем да наречем

собственоръчна (или Смърт втора ръка).

Тази брошура, разбира се, е направена на принципа: “Ако искаш да откажеш един човек от нещо, направи на това нещо лоша реклама.”

Дори и на сериозно да я приемем, самото й прочитане удължава (или скъсява, може да се спори) живота на всички нас - потенциалните самоубийци. Ако това, което четем и слушаме за собственото си самоубийство поне малко ни кара да се замислим и да забавим решението, винаги има шанс да дойде мама. Да дойде мама и като види заредения пистолет (или хапчетата) да ни напляска с коравите си ръце и да ни накаже да седим 2 (словом: две) две седмици без джобни пари. Така ами, какви са тези лигавщини...

Винаги ме е дразнело словосъчетанието “естествена Смърт”.

Няма “естествена Смърт”! Смъртта винаги е неестествена, обидна, и излишна случка в живота на хората. Всеки би се отказал от нея, но в житейската оферта на това място е записано: “Няма как.”

Е, щом няма как, тогава единствената позиция в случая е простичката мамина истина, че животът е един ням филм с недовършен и неясен хепиенд, който наистина сме свободни да напуснем по всяко време на прожекцията.

Забелязал съм обаче кое държи силните хора в кинозалата дори и при най-тъпия филм - те искат да разберат какво ще се случи по нататък. Просто ако останеш, поне ще разбереш какво има още да се случва. Какво са измислили сценаристът-идиот и режисьорът-слепец на Твоя Живот. В собствения ти ням филм с недовършен и неясен хепиенд.

Така си пазиш надеждата (или илюзията), че ще можеш да промениш нещо. Нещо малко.


софия 180398