1. МЪЖЕ В ЧЕРНО

беседа против някои фази в развитието
на мастурбацията при мъжете (от Израел Хендс)

Чада мои,

Възрастта на онаниста не е порок, затова през огромната ми скромност ще поделя с вас случки житейски и нравоучения, от тях повече чужди и някои лични. В светското ни житие ръкоблудието е добило настолко велики размери, че ако някой ви види да се самозанимавате и ви нарече с грешна дума - простете му, той не знае що върши! И след като му простите - спомнете си думите на грешника Израел Хендс:

“Всички ние сме мастурбатори, малко сме обаче Великите Мастурбатори”.

(Израел Хендс, том II, 123-124)

Еволюцията на мастурбацията, чада мои, е материя сложнейша. Малко след изяждането на Ябълката, Адам разбрал за какво точно става дума и преди да обърне внимание на Ева, проучил опознавателно телото си, неговите параметрий, тактико-технически данни и возможности. Интимието в тези му действия, присъщи на юношата, не би требвало да срами мъжката част от света, защото "…никой не може да служи с меча си, преди да знае как той се вади от ножницата..."

(Израел Хендс, том I, 543-544)

Лъжа е (и неведение огромно) че грехът на Онан е присъщ и води началото си от някой езически бог. Този грях е присъщ на маймуните и в това отношение, бог да ме прости, Дарвин е прав. От всички бозайници и други твари, които се плодят без твърдочерупни яйца, онанизимът се употреблява учестено. И най-много - от Человекът.

В многото си фази на развитие историческо, мастурбацията е прикрита и болезнена человеческа и световна черта.

Та нима крещящият от трибуната человек, облечен с власт, не мастурбира в такъв момент?!

Нима политиката на всички президенти на САЩ след Кенеди не е една обикновена околосветска чикия?!

Нима MTV не е и няма да бъде най-силното противосредство на модерния свят срещу ислямския джихад?! Средство, чрез което младите ислямисти да се сaмовглъбяват в МТV- образите и от надъхани талибани да се превръщат в средностатистически онанисти като американските?!

Но ако MTV е полезна за световната политика, с какво е полезна сцената в "Козият рог"-2, в която Чочо Попйорданов ръкоблуди с неясни и животински образи?!

Тези ми четири вопроса, чада мои, задайте си и си отговаряйте, "защото грозно и несправедливо е, да накажеш младежът играещ със тялото си, а гостите на Панорама да уважаеш..."

(Израел Хендс, том III, 346-347)

Викторианска Англия усъвършенства "целомъдрения пояс", този прекомерен уред от кожа и желязо, който не с позволява игра половите органи. Той е чудесен за употреба при жена, но нравите го направиха в юзда за ръкоблудието. И то бе наказвано с пръчки върху юношите изучаващи себе си. Вместо същите нрави в Англия да се отърват от монархията, както направиха френците. Реалните и обществените онанисти в още по-предишни времена са били изгаряни на клада. В днешни времена реалните са низвергнати и се крият, докато общественият онанизъм е навсякъде и се слави.

"Но и най-добре скритият человек не може да се скрие от себе си и срама си, докато мастурбира..." (Израел Хендс, том I, 256- 257)

Легенди се носят, чада мои, за мастурбацията. Че от нея се затъпява и ослепява най-често. Верно е, чада мой! И риск велик има и прекаление голямо! "Защото всеки, преди да направи каквото и да е на този свят (дори и неуспешна чикия), първо е нужно да си повярва. А като си повярва человек, силно и най-паче, рискът да затъпее и ослепее се вдига” (пак там).

Истината, чада мои, не е само в легендата. Фазата на тихия и безкористен онанизъм, присъщ на младите - нея няма как да не търпим. Тази фаза посочва как той е облекчение и радост за душата. Той е благосъстояние индивидуално, за известно време. Време, което младежите губят, вместо да се плодят и множат, както е казано: “Той е дефект социален, а не природен или човешки, защото младият само в самотата си е толкоз слободен, колкото му се иска. Пък и див страх от хлъзгавата женска го гони, докато млад е...”

(Израел Хендс, том II, 289-290)

Обратно - на тихия и безкористен онанизъм юношески се противопоставя крещящата и безкрупулна фаза на Некачествената Мастурбация. Присъща е тя на жената и политикът. И то днешните. Днешните женски активно мастурбират с фетишите на технологичний прогрес. Те вземат един мъж (или два, или три) и мастурбират с парите му, със съседа му, с автомобила му и с осела му. На тях коментарий не давам - те мислят (представете си!), че правят секс. “Но сексът е нещо друго, за друга беседа...” (пак там)

Фазата на индивидуална и обществена Некачествена Мастурбация требвало би да се забрани. Най-паче за политикът и жената - несъвършени са те. Ако питате какво е “мастурбация индивидуална и обществена”, направо ще ви река: то е като корабът да потъва, а капитанът да крещи от доволно сношение с юнгата му. То е нещо безотговорно, не на място и опасно за природното и общественото здравие и води до фаза на Мастурбация Извратена вече.

"То е като да изхвърлиш себе си телесно върху другите, вопреки сомнение коректно, че те не се нуждаят от таквоз нещо..."

(Израел Хендс, том VI, 23-24)

В извратената си фаза мастурбацията е отшелничество доброволно и безпричинно, сегрегация грешна и автообич безпределна. И тя да се забрани требва, защото е нещастие человеческо и вече лично, и докарва до грешни обществени строеве, познати от прошлото. Извратената Мастурбация уморява, но и алчен те прави за още самопипане. То е като власт, и като апетит, и като плоскост наклонена. То е като кино американско - много мъка през целия филм, но накрая - кеф! Кеф обаче сомнителен и неясен за мене.

И накрая, чада мои, ще кажа: вопреки все и вся, тя - мастурбацията си е нещо лично и ваша си работа. Но да бъдете честни и осъзнати и да не срамите се, когато се самообичате нощно или на светло - след такива дела на самовъзбудие и доволяване - обличайте се в черен тон. Черна дреха! Като знак на траур, че толкова вчера не се намери кой да ви люби! И като знак на величие и неразбиране, и като претенция велика, каквато и най-жалкия онанист има.

"Защото е мъж и като мъж се посява навсякъде..."

(Израел Хендс, том I, 45-46)

Иначе ще ви кажа, чада мои: пък ако толкова ви се иска, най-паче разрешено е. "По един път само и не зачестявайте, защото е семеразход, защото е времегубие и лош жест към жената..."(пак там)

 

островът на съкровищата 1997