ГОДЗИЛА

Еврипид: “Нея я води съдбата, сторете й път!”

Встъпление в материята

Не спирайте! Никога не спирайте да го правите! В този неприемлив свят има само едно безплатно удоволствие, само един безплатен обяд и това са жените, които още ви харесват. Ако отворите обаче хербария ще видите, че сте любимец на Гаврора, богинята на гаврите. Жените, които още ви харесват са грозни като Смъртта, досадни като живота и нелюбезни като всички останали жени. И това е нормално, защото и в най-красивата Спяща красавица дреме Годзила - достатъчно е само да я целунете, обичате, да се ожените за нея, и да й направите няколко деца. Някъде през тези четири етапа жената е като ларва: първо какавидира и точно когато очаквате от пашкула да изскочи пеперуда, оттам със слуз се измъква нещо средно между Пришелецът, Денят на независимостта и Марсиански атаки 2. Нея наистина я води съдбата и ако не й направите път (на Годзилата) тя ще ви размаже и ще се ожени за вас. Просто я оставете да ви подмине.

Но днес не става дума за вашата лична Годзила, която така или иначе ще ви изненада по трасето на Житейския Лабиринт. Става дума за Годзилата като явление във нашия живот. За нея се носят легенди и се пишат стихове и графити. Като тези, събрани от творческия колектив от град Годз, Източна Полша:

Годзила - Жената като екзистенциален таскебап,

като двестакиловолтова атомна бомба
в главата ви,

жена като житейски протектор,

жена като мобифон,

като Моби Дик,

като тристакилограмов психологически бик,

полегнал в мозъчните ви гънки.

Жена като литър ракия

за двама умрели от жажда в пустинята,

жена като ядрен мораториум

и като оратория Вардар.

Годзила - нещо свръх грозно и дебело,

което излиза от морето

и ви се нахвърля смело -

на теб и на твоите приятели.

Годзилогия. Научен подход.

В съвременната наука се различават няколко вида годзили.


Годзили по време: за една нощ, за седмица, за гадже и за съпруга.


Годзили по пространство: дебели Годзили, Годзили сухари и кощрамби.


Годзили по окраска: руси Годзили, черни Годзили и мимикриращи Годзили, които се наричат още “тъпи по характер Годзили”.

Някои научни аспекти при Годзилата са изключително интересни. Тя изпълнява санитарни функции в Обществото, така както хищниците са санитари на природата и изяждат всички куци, кьорави и сакати животни с цел подобряване на естествения подбор. Същият термин се наблюдава и в Обществото - има обществен подбор на мъжки индивиди и той се реализира изключително от Годзилите. Основният научен въпрос в началото на 90-те години бе:

“Кое прави Годзилата така напориста и сексуално настроена към мъжете, за разлика от красивата жена?”

До преди време се смяташе, че Годзилата има повишено сексуално желание поради някои морфологични белези като:

интермамилно окосмяване, известно повече като “косми между циците”
хемороиди (пазени в дълбока тайна, откриват се само при покана за анална проява)
изключително наличие на тлъстини
наличие на нос (тип “клюн” или “грюн”)
липса на добре оформени млечни жлези (тип “пълни с вода” и тип “уши на кокер-шпаньол”)
липса на акъл
Последните научни изследвания в тази насока опровергаха тази теория. Годзилата има сексуално влечение не заради гореизброените си дефекти, а поради причини от класово-обществен характер. Руски екип на заводите ЗИЛ доскоро изследваше Относителността при Годзила. Изследването имаше за цел да докаже, че една Годзила не е толкова грозна, ако има добра душа и сърце. Вместо това, експериментите в заводите ЗИЛ доказаха сензационното твърдение:

“Не на Годзилите им се чука много, а по-скоро на красивите жени не им се чука с вас.”
(твърдение на ЗИЛ)

Междувременно и успоредно с тези открития, германски учени от института “Фикенберг” установиха по лабораторен път нещо наистина обезпокояващо - Годзилата се привързва изключително лесно. До същия извод достигна и у нас научният институт по растителна защита “Пушкаров”, който работи в момента към военно-промишления комплекс и произвежда пушки за Годзила - балкански тип. По кабинетите на нашия институт и досега могат да се видят табелки в същия смисъл: “Не пускайте Годзилите под одъра, защото те ще се качат на одъра!”.

Сериозно погледнато Годзилата като всички нас се нуждае от топлина и уют, от добра дума и мъжка закрила. И освирепява като разбере, че връзката ви с нея е била случайност, грешка или просто сте експериментирали. Експериментът обикновено се изразява в орезиляване пред приятели с новата си Годзилка и огодзиляване във вашия секс. Единствения начин Годзилата да не ви разкъса при раздяла е да помолите някой приятел да й обърне внимание и тя да се привърже към него.

Американската школа в годзилогията е създадена по други стандарти и американският институт
по УНГ (Усъвършенстване На Годзилъри - гледачи на Годзили) разработва проблема от една друга страна. Другата страна са красивите жени - американците обучават своите годзилъри върху красиви жени, защото който може да се справи с една дузина красиви жени, той вече е готов за срещата си с непълнолетна Годзила. Американската школа твърди, че и красивите жени, и Годзилите имат еднакво желание за секс, обаче красивите жени се правят на луди, за да не ги вземат за Годзили, или още по-лошо - за курви. Тяхната трактовка заслужава внимание, защото при експериментите навсякъде се забелязва, че ако на една красива жена не й се дава достатъчна доза мъжко внимание, тя започва да нервничи и да се държи като Годзила. В това се състои и шовинистичната постановка на американските учени Уомън и Бед:

“За да свалиш красива жена, дръж се с нея естествено - като с Годзила”

Към това твърдение обаче се добавя и поправката на непризнатия съветски учен на 70-те К. У. Ртропович -

поправка за броя на свалячите на К. У. Ртропович към Уомън и Бед:

“Ако се държиш с красива жена като с Годзила, винаги някой наоколо ще се направи на мъж и ще те набие”

и съответно симетричната поправка на чеха-сексолог Иржи Плиска:

“Ако се държиш с Годзила като с красива жена, винаги се намират приятели, които да те набият, за да изтрезнееш.”

Именно чешката школа в годзилогията, както и скандинавската за първи път формулираха релацията

Алкохол + Годзила = Нелош секс + Лек срам

Интересно е, че това уравнение няма нищо общо с американското математическо изражение за алкохола и Годзила. По-горното равенство е заменено от група холувидски самозванци (от Холувид, Небраска, където има най-много американски годзили на глава от населението) с една неиздържана математическа теорема:

GODZILA = С2 Н5 ОН + WC(USA),

която не може да заблуди никого, защото сложната формула бе разпозната от наши учени като формула на етиловия алкохол, а другото събираемо при всички случаи не означава нещо свежо, а просто американски кенеф или такъв, над който се развява американско знаме. С тази си невярна постановка, американските учени от Холувид искат да покажат, че обикновеният американец пие от мъка и повръща като срещне Годзила в своя живот. Което статистически не е верно - руската научна мисъл отдавна доказа, че колкото по-хубави са Холувидските актриси, толкова повече обикновения американец чука местните си Годзили. Дори ги обяздва и си организира състезания с тях.

Макар и математически, двете формули показват отношението към Годзилите в западното и източното полукълбо. В чешката формула си личи славянското начало и философския напън да приемем Гоздилата такава каквато е, плюс много алкохол. Докато американците стигат до идеята да отрекат съществуването на Годзилата като житейска възможност и да ни внушат, че непременно жената до нас трябва да изглежда като Синди Крофърд или Хилъри Клинтън, която напоследък всички учени тайно наричан Годзилъри Клинтън.

Така в годзилогията в общи линии очертахме годзиления омагьосан кръг: досега нямаше международен консенсус по отношение отглеждането, класификацията на, и чифтосването със Годзили от страна на мъжката половина на човечеството. Рационалната школа обаче на немците начело с Фикенберг и Карбовски (от полски произход) обяви наскоро Годзилите за познаваеми, формулира ги като незастрашен вид, а по въпроса за класификацията взе Соломоновско решение:

“Всички жени са Годзили в един етап от живота на мъжа.”

Класификацията по този начин породи спорове, но те бяха потушени веднага с три елементарни доказателства:

Всички Годзили са жени.

Рано или късно всяка жена се годзилизира.

Жената е Годзила само по отношение на мъжа.

Окончателните спорове се решиха, когато бе проведен Годишния конгрес на годзилърите, под патронажа на първооткривателите на проблема: японеца-зоофил Който Го и индийския-феминист Дзила. Там бе поискано от учените годзилози Фикенберг и Карбовски да постулират понятието “жена”, което използват толкова често в научните си разработки.

Двамата се справиха блестящо и всички делегати станаха на крака в признание на немската рационална мисъл и нашата скромна непопулярна българска годзилогия.

Постулат на Карбовски - Фикенберг:

“Мастната тъкан около вагината се нарича “жена”.

Добавка към постулата на Дзила и Който Го:

“Годзила е нейно проявление, външно или вътрешно, в негативен за мъжа смисъл.”

Всички учени и гости на конгреса, от лирическата годзилена школа в Годз (Полша), от професорите- вагиналисти от заводите ЗИЛ (Русия), представителите на УНГ - Уоман&Бед, лично чехът Иржи Плиска и остаряващия К.У.Ртропович в инвалидната си количка поздравиха учените за решението на проблема. А патроните Който Го и Дзила заявиха:

“Така формулираната теза спомага за отпадането на ред проблеми в годзилогията, като част от общата сексология и войната между половете. Но пък поставя други проблеми. Един от тях са камъните и развалените яйца, с които ни замерят в момента ултра-левите феминистки от обединението “Годзила днес”! Така че нека да извикаме полиция...”

заключение

Всеки от нас е преживял в живота си много срещи от този вид - срещата с Годзила като ученик, като войник, като студент и като много пиян човек. Годзилата е предизвикателство на природата към човека, без което той не може и от което той няма да се откаже.

Сещам се за думите на най-стария потомствен годзилар в родната ми страна. Неговото име е Дядо Глиг - народен мъдрец, мислител и философ. Дядо Глиг може да ви разказва надълго и нашироко за местните годзили, за секса със тях, за това че обичат да гнездят в големите градове, че има годзили с амбиции в изкуството, пресата, най-вече в телевизията и радиото. Завършвам с думите му, като послание към всички мъже, които ще приемат Годзила като своя съдба: “И баба знае да чука хубави жени, ама я да ви видя когато са адски грозни...”