Ебазер Ебазер стана хитът на избори 2011

Публикувана: Петък, 21-ви Октомври 2011, автор(и): Калина Влайкова; прочитания: 11090; коментари: 7
Ебазер Ебазер стана хитът на избори 2011

Два дни преди президентските и местните избори много хора все още изобщо не са наясно какво и кога ще избират. За сметка на това обаче не остана потребител на интернет, незапознат с кандидата за кмет на село Малък Поровец Ебазер Ебазер.

За няколко дни претендентът на ГЕРБ с екзотично име и визия наводни фейсбук и преля към електронните медии под заглавия “Абсолютният ми фаворит”. И така безплатно доби непостижима дори за кандидатите с най-дебели портфейли популярност.

Никой обаче не се поинтересува какъв всъщност е Ебазер от Малък Поровец.

От негови съселяни “24 часа” научи, че е горд баща на три деца.

Със средно образование е. Преди време работел на бензиностанция, после към общината, а сега се занимавал с дърводобив.

“Обикновен, честен, трудолюбив човек”, обобщи координаторът на ГЕРБ в Исперих Венелин Вутов. Според него Ебазер има всички шансове да спечели изборите срещу кандидата на ДПС, защото е местен и хората го обичат.

Екстравагантното име пък всъщност е съвсем обичайно мюсюлманско и означава “победител”.

Ебазер Ебазер съвсем не е единствената атракция сред имената на кандидатите за кметове и общински съветници тази година. Интересен сблъсък предлага например врачанската община Борован. Там за кметския пост Цезар излиза на битка срещу Тромфей. Това не е някаква предизборна словесна заигравка, а самата истина. ГЕРБ в Борован издига доктор Цезар Пенчев,а “Атака” участва с учителя Тромфей Петров.

Националистите имат какво да дадат и в Алтимир. Там те играят за кмет с Тарзан Илиев.

Хората на Волен Сидеров особено се гордеят, че претендентът им е от ромски произход и така опровергават антициганския си имидж.

И като стана дума за хитове сред имената в листите, няма как да се подмине инж. Хито Хитовв тази на Синята коалиция. Там е и зам.-шефът на СДС във Връбница Съю Съев.

Съименникът на човека амфибия Ихтиандър Георгиев играе за столичен съветник от името на партия “Солидарност”. Обединеният блок на труда допринася за именната палитра с Болярка Борисова-Цифудина.А “Партия за спасение на отечеството” влиза в играта за София със Светия Тужаров. Ермак Димове записан под номер 13 в листата на “Българската левица”. Съветник от ГЕРБ в столицата иска да е и д-р Глинка Комитов.

Предизборният плакат на Ебазер Ебазер доби световна известност чрез фейсбук.

Некоректен коментар Неделя, 8-ми Април 2012

Чичо Цанко: Прошко не идва ли от от също толкова хубавата българска дума прошляк? :) И въобще Прошко като ходи с шефката на кабинета на Станишев явно иска да се подреди до тези също толкова благозвучни български имена на видни държавници: Пеко Таков, Мако Даков, Тано Цолов, Пандо Ванчев, ЦОЛА Драгойчева :) Пасва си идеално, к'во.

Некоректен коментар Понеделник, 31-ви Октомври 2011

Balkanski bulgarski kompleksi bezkrayni!: IMETO NE PRAVI CHOVEKA,A CHOVEKA PRAVI IMETO !KOMPLEKSIRANIYAT BULGARIN VINAGI NAMIRA MAANA NA VSICHKO I NA VSEKI I TOVA E EDNA OT PRICHINITE ZA NEGOVIYAT ZASTOY,NENAPREDAK I NESHTASTIE ! PROST NAROD I TAKIVA UPRAVNITSI I NEYASNO I NERADOSTNO BADESHTE !

Некоректен коментар Понеделник, 24-ти Октомври 2011

Голям Сирищник: Най-големият ташак ще е президент с името Калфин.

Некоректен коментар Петък, 21-ви Октомври 2011

pacofire: Името Прошко идва о хубавата дума прошка, не разбирам защо еда е смешно или безумно!?!

Некоректен коментар Петък, 21-ви Октомври 2011

Иванов: ЕбаЗер - президент!

Некоректен коментар Петък, 21-ви Октомври 2011

723465: Да бе, нормално ли е в статията да не е споменат Прошко Прошков? Или това е едно нормално, несмешно българско име? После ми говорете за честна журналистика :))

Некоректен коментар Петък, 21-ви Октомври 2011

еди кой си: А какво ще кажете за безумното име Прошко Прошков?

Коментирай | Превключи коментарите
Нагоре