БУРГАС

Бургас, или още познат като "Бъ съ" е област намираща се в зоната наречена "Провинция"

Бургас (или бъ съ) е още познат като:

По-малко известни наименования на рибарското селище познато като Бургас

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

BS-то е разделен на няколко основни жилищни комплекси, всеки от който има важна икономическа функция:

СЛАВЕЙКОВ

жк. "Славейков" известен и като Слабейката е родното място на много бургаски батки и маняци. Средният брой на населението там е към 75 000 и се дели на пенсии или "луди лица". Комплексът се намира най-близко до ядрения комбинат "Нефтозавода". Абсолютно задължително е носенето на качулка след 19:30, защото иначе има голям шанс да ви джобят. Славейков е разделен на няколко махали СЛАВЕЙКОФ, СЛАБЕЙКОВ, Димчова махала и останала част на СЛАВЕЙКОВ. След 22:00 не си помисляите да ходите към СлавейкоФ. Опасно е!Може да не се върнете. В Славейков сички са машини и файтъри – само мили хора с палки в джобовете. АДИДАСА с него и невъзможното е нищо. Ако някои ви пита чук нещо (искаш ли масе) и ако тва е в близост до Страшника (слабейков) по-добре откажете , защото ще бъдете кораво запален или ще получи набрана треба от детската градина. По-добре не ходете на кафе Cameo (славейкоф), а по тъмно дори не си го помисляйте. Ще бъдете джобен от АДИДАС маняци.

ЗОРНИЦА

жк. "Зорница" е близо до жк. "Изгрев" и никой си няма идея защо са ги разделили. Комплексът е известен с бизнес с наркотици, крадени коли, проститутки, рекет и други важни за икономиката на града дейности. Известен факт е, че всички момичета над 12 години са вече "мутреси" и са се шибали с целия комплекс.

ИЗГРЕВ

Същото като за жк. "Зорница". Никой, дори и леките маняци, не знаят защо има два комплекса, като заемат една и съща територия. Това е тъй нар. квартал на "нацепените батки". Всеки див бесен селянин в Бургас произхожда от "Изгрев" или е пряко свързан с него. Субектите от изгрев отговарят на следното описание:

 1. АНЦУГ "АДИДАС"-просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!- Признак за висота в йерархията.
 2. В тялото им тече повече хап, отколкото кръв.
 3. Биха ви убили за 5лв
 4. На светофара ще ги познаете по евтините коли облепени с ефектни надписи "СПАРКО" "МОМО" "ХОНДА" и тем подобни, както и скоростта, следвана от миризма на изгорели гуми с които карат и зиме и лете също ще ви впечатлят.

ЦЕНТЪРА

жк. "Центъра" е важното място на Бургас и всички искат да идват тук. Маняците се събират на сборна гара "Часовника", а emo и скейтърите се събират на сборна гара "Альошата", известна още като "Паметника". "Центъра" служи само за ходене на яките фешън кафета. През него минават двете главни улици на града. "Центъра" е единственото място в Бургас, където новодошлите имат шанс да оцелеят. Но има и някои извънредни ситуации, когато можете да изпаднете в смъртна опасност случайно ако някои от мутрагенчовците започнат гангстерска война за надмощие и някои от тяхните конкуренти извадят огнестрелно оръжие и започнат да стрелят посред бял ден.

ЛАЗУР

жк. "Лазур" или още наречен "Лудницата" е мястото, където се събират всички психично болни. Комплексът е разположен до морето, за да може всички перковци да се самоубият лесно. На външен вид тихичък квартал, но далеч не е така. ВЪНШНИЯТ ВИД ЛЪЖЕ ! МНОГО ! Опасността да не се върнете е толкова голяма, колкото да ви блъсне някоя кола – там всички с превозни средства са с предимство и не важат никакви правила за движение. Друга особеност е, че всичко се застроява и къде се вика няма къде човек да пръдне на спокойствие. Кварталът играе също доста важна роля за икономиката на града – развити са дейностите като джебчийство, рекет, изнудване, пласиране на наркотици, побой. Около 70% от населението там са алкохолици!

БРАТЯ МИЛАДИНОВИ

Малък квартал с най-скъпите жилища в града, в който противно на логиката всеки втори(за лицата под 30 години всеки първи) е част от криминалния контингент. Към настоящия момент населението е силно редуцирано, поради предислоцирането на големи групи младежи от комплекса към находящите се в други части на града Следствен арест и Бургаски затвор.

МЕДЕН РУДНИК

жк. "Меден рудник" е само за хора с level 123041251 и нагоре. Обитаван е от тъмните сили. Там всички са зомбита. Комплексът е свързан само с един автобус(211) или както му викат повечето маняци "Двеста и осъзнай се", който пътува между измеренията преди да ви остави там. НЯМАТЕ РАБОТА ТАМ! Не ходете там! Ще умрете. Зоните в Меден Рудник са две : селото и комплекса като и двете са еднакво опасни. . НЕ ХОДЕТЕ ТАМ… видите ли човек с АДИДАС късно е , вече ви е видял, НЕ го гледайте в очите(Гледайте го в очите)в сила е принципа "Защо си с шапка, Защо си без шапка"… не бягайте по-лошо става… реплики от вида (АЗ ПОЗНАВАМ… . )не вършат работа… не се качвайте на тамошните машини на времето наречени тролеи – вероятността да останете живи е по-голяма сред батките отколкото в това превозно средство. НЕ сте ли от Меден Рудник не ходете на дискотека "ФЛИРТ". . дори и с хладно оръжие… защото всички там са нинджи. Поради тези особености, кварталът е с визов режим, като визите се отпускат от Общината, която се намира до "Часовника". И въпреки всичко… сигурни ли сте, че искате да отиде там?

Седемте чудеса на Меден Рудник

 1. Боровата горичка – след Великия пожар не е ясно дали е много борова, или много горичка, но си остава култово място за избухване на батки и шлякалки. Внимавайте да не ви заведат там в чувал. –
 2. Блатото – красива забележителност, особено оценявана в моменти в който сте се облегнал на седалката на БМВ-то си и съзерцавате отсрещните светлинки на Нефтозавода докато някоя руса тупалка извършва възвратно-постъпателни движения с уста в зоната на чатала ви. В случая внимавайте за наличието на брекети тип "аз съм робокоп". При липсата на БМВ стойте далече от местноста.
 3. Тролея – известен още като Ски влека, поради естеството на работата си през зимния сезон, когато местното население се спуска до Центъра с найлони по заледените склонове. Наскоро обновения автопарк, возила произведени през 1959-та, внасят извесна доза увереност в някои представители на пенсионерската класа, че ще стигнат там, закъдето са тръгнали. Обикновено поради прекъсвания в ел. захранването се извършва кафе пауза (20 минути – 2 часа), някъде около Блатото.
 4. Селото – съществуват две поднива на тази атракция: в радиус 2 км. около хай-лайф дискотеката FLIRT са изградени колоритни вилички, обитаеми от знайни и незнайни нацепени маняци, в мазите на които се кроят плановете за господство над света, внасят се нелегално картофи от смолянско и е пълно разбира се с празни чували за любопитковци като теб. Второто подниво по известно в underground средите като Циганската махала, е обитаемо от странните субекти Homo Mangalicus. Не ходете там! Рискувате да станете жертва на изпитаната им с поколения стратегия – опитвайки се да си върнете откраднатия портфейл, GSM, джанти или просто якето от на външен вид безобидното подрастващо Homo Mangalicus бивате за секунди обградени от цяло стадо мутанти с вариации в цвета на кожата, където имате късмет ако ви застигне съдбата "чувал и на Боровата горичка". Проблема при тях е липсата на чували.
 5. Битака – тук можете да си вдигнете левела купувайки си фалшив АДИДАС, в бегъл опит за оцеляване в Бъ-Съ. Истинските батки и маняци веднага ще заподозрат във вас мошенничеството, което се отразява на точките ви живот (освен ако не сте с БМВ или Мерцедес). На Битака се подвизава вариация на Homo Mangalicus а. к. а. Бах го оня мангал мазен как ме излъга че чехлите са оригинални. Опасно място.
 6. Резвая – в близкото минало се е считал за център на Меден Рудник. В днешно време представлява паметник на една отминала епоха – когато хляба беше 20 ст. и олиото беше с купони. Граничи със Селото.
 7. Небостъргача в Меден Рудник – за него се носят само слухове. Тайнствена корпорация планира изграждането на мистериозно съоръжение с неясно предназначение, без съмнение разработка на НАСА и силите на злото. Поради оскъдната база данни предстои доизясняването и класифицирането на творението.

САРАФОВО

Същото като в Меден рудник, но с наистина редуциран почти до минимум брой цигани и повече вилички. И е близо до морето.

ВЪЗРАЖДАНЕ

По-известен като "Италианската махала" , предимно живеят хора с "чист" бизнес, ако ви трябва какъвто и да е вид наркотик там е мястото. Всеки втори човек по улиците там е дилър. В махалата заведения няма, там всички са затворени по къщите си и не смеят да излязат… само в центъра и то с такси или кола. Единственото завдение е "Колоните" – ходете само по светло. И незабравяйте там местата за паркиране са кът, не паркирайте защото [1]

КОМЛУКА

От сега искам да ОТБЕЛЕЖА – НЕ ХОДЕТЕ ТАМ! НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ!! Та нека минем на същинската част… "Най-интересният" квартал в Бургас. Поради скинарските набези отпреди години(е-хее… славни времена) както и масовата расова нетърпимост се е сформирало това иначе толкова привлекателно място. Преобладава тъмнокожото население. Приходите са главно от:

Придвижването се осъществява изцяло по екологичен начин, а именно магарешка каруца + мършаво подобие на животно. Съответно опадъчните продукти от "двигателят" се изхвърлят на улицата. Харектерно обръщение е "бате" за мъж и "како" за жена без значение от възрастта и общественото положение на събеседника. Във въпросният квартал може да намерите всякакви стоки, включително и изчезналите ви халогени, откраднатият телефон на детото/брат/сестра Ви, а защо не и някои лично Ваши вещи. Най-популярното място там е "бистро 33" сервира се трандиционните ястия:

!!!Важно!!! – не знам дали в Меден Рудник ще Ви свалят джантите и ще ви източат бензина, но в Комлука може да Ви откраднат колата, жената, децата и да Ви обвинят в расова дискриминация.

!!!Важно 2!!! – ако се случи да се забъркате в скандал и видите, че "лека полека и нещата си отиват към бой", то бийте бързо и бягайте. Характерно е за тамошното население, че се крадат един-друг, но нападнат ли някой от техните са по-ораганизирани и по-сплотени даже и от бакшишите. Нямат страх от милиция, Бог и Смъртта. Там важи правилито "всяко паве е куршум, всяка тръба – сабя".

УЧИЛИЩА

ЛУСКА (ЛУКСА)

В ж.к. Зорница. Характерно за възпитаниците му е, че не могат да намерят колко ъгъла има в монетата от 50 стотинки. В Луска има 4 момичета… и четирите бременни. Любимото занимание на т.нар. учещи в Луска е да висят по прозорците и да свирят на ученички от ГПНЕ и ГПАЕ.

ПГМКР (a. k. a. Морското)

Там повечето влизат с връзки – "Жечков е човека". Влизат различно умни, излизат еднакво тъпи. Всички завършват.

Френска

Училището с най-висока концентрация на прото-или вече мутреси и батки и маняци… Зам. директор е опасна личност, с когото, ако влезете в двубой, надали ще излезете… ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И ЛЕГЕНДАТА БАЙ ИВАН

Гимназия за чужди езици (а.k.a. Руската)

Учлището за което казват "Aко от там излезе девственица, "Альошата" ще си вдигне и другата ръка". Училището не е зоомагазин, въпреки, че имат 2 кучета (Чапай и БОЙКА) и едно морско свинче, което е явно под прикритие и е с неизяснено наименование. Руска (или ако не можеш да казваш "Р" – Луска) е бойното поле сред училищата. Ако не се бият 2 момичета или 2 момчета от "даскалото", то непременно ще дойдат няколко човека от други училища, за да се сбият в двора на училището пред погледа на безброй малолетни "прото-мутеси" от училището.

ПМГ

Известно като "роботоландия" или "ае там оноуа с зубарите еееЕее". Имаше няколко по-агресивни момченца, но и те завършиха.

Гимназия по корабостроене

Известна и като "кораба" и "Кеймбридж". Там влиза само елита на Бургас. Хора с коефициент на интелигентност представляващ двуцифрено число или повече не се допускат.

TOX

Техникум по Обществено хранене a.k.a "тоха" или "кашата". Известно е и също като "онуй горе до механото с курвите"

ТМТ

Техникум по Механо Техника (Миханото) – там подобно на "морското" и с ак-47 риска от нанасяне на телесен побой върху вас е огромен, почти неизбежен. Въпреки всичко в Миханото е яко, повтаряй, яко!

БСУ

Бургаски Свободен Университет a.k.a. "свободния". Там висшето си образование получават 50% от бургазлии завършили с 3 или малко повече от гимназия.

ГПАЕ (АЕГето)

Английската гимназия /често бъркана с Немската, поради факта, че са в една сграда/ е дом на "батки и "маняци". Там всички ученици са с една кръвна група – винпром-положителна! За всеки новодошъл в Бургас би била интересна своеобразната "битка на характери" между възпитаници на ГПАЕ с ЛУСКА на 15 септември /всяка година/, когато съседите от ЛУСКА "поздравяват" зайците от ГПАЕ с буркани зимнина.

ГПНЕ Гьоте а.k.а. Немската

Гимназията, която се намира в непосредствена близост до ЛУСКА. Поради това повечето ученици на излизане от вкъщи имат пари, мобилен телефон и бижута, а на влизане в гимназията имат само връхната си дреха (ако са късметлии). Училището дели една и съща сграда с АЕГето. Рядко някой нормален влиза в немската, а ако се намери такъв, то след 1-я месец се побърква.

Автото – по-долнопробният вариант на Миханото

Към момента въпросното училище още съществува, но е само въпрос на време някой общински съветник да реши да строи отгоре му. А това би било голяма загуба за множеството "умни глави" решили, че автомонтьорството е тяхното призвание. Въпреки това се спекулира, че учениците спадали към категорията "бързоизоставащи". Това са зловредни слухове разпространявани от разни келешчета с надути дипломи. В Автото понякога е като в казарма – получаваш основни познания по уличен бой, рекет и редица други жизнено важни умения от живота. Учениците са с разнообразен цвят на кожата както и може да се чуят разговори на български, турски и цигански. Дузина известни бургазлии са получили образование именно в Автото и впоследствие са поели по пътеките на живота – кой в затвора, кой убит. В непосредствена близост до Автото е детска градина "Златна риПка". Говори се, че коефициента на интилигентност е почти изравнен, но все пак златните риПки водят с малко.

~TG~ или Търговска гимназия или Икономически техникум или Икономиката

Най-малкото училище. Едно такова зеленко. Мотото му е „Тука е така”. В ТГ-то само маняци, изпалени лица, диваци и ботове.

ХАРАКТЕРНИ ИЗРАЗИ И ДУМИ

КУЛТУРА

Бургазъ е считан за център на културата. Причините са неизвестни. Има някой много важни културни феномена, които допринасят за цялостния културен образ на града.

МОРСКАТА ГРАДИНА

мястото, където може да излезете на разходка с приятелката/я си, да разходите кучето, да погледате морето, лятото да се попечете на чистия плаж и да се потопите в чистото море… . Това би трябвало да е така, а сега е време да ви запознаем с грубата реалност : Морската е предимно свърталище на :

IRC

Малко известен факт, но Бургас е родното място на създателя на mIRC. Мирката, както е известен този културен феномен по бургаската земя, е мястото, където се събират всички прото-гъзета и прото-мутреси. Важно е да се седи в канал #bs, #burgas /#bourgas вече не толкова/ и други подобни вариации. За да се издигнеш в йеархията, трябва да имаш определен брой прекарано време по тези места, да познаваш всички админи, за да се превърнеш от "прото-гъзе" и "прото-мутреса" в "бахти пича" апропо "бахти пичката". Интересен факт е, че 1 на 100 от цялото IRC си има идея какво точно означава абревиатурата "OP" /Observation Post/, но въпросът е всеки да го има! Накратко – Да чатиш, означава да живееш.

p. s. Ако не е възможно да имате OP, желателно е поне да имате плюсче пред ника си. Това също ви издига в йерархията и ви приближава до заветния OP(@)

SKYPE

В последните 1-2 години се пръкна ново адско изчадие, сринало почти до минимума популярността на IRC, а именно зловредното творение наречено – Skype. Въпросната чат програма "удари в земята" IRC и стана предпочитано място за online срещи на младото и недотам младото население на бь сь, а и не само на него. Skype е предпочитано място за уговорки, свалки, конфернции по повод мероприятия от изключително значение (напр. "Къде ще се напукаме довечера") както и начин за обмен на най-новите хаус тупалки и турбо-поп-фолк хитове. Програмата за общуване дава и възможност за изява на най-новите и модни нАчИнИ нА ПиСАнЕ, съответно пУтЪпквЪниТу нЪ всИчкИ грЪмЪтиЧнИ нОрмИ, вместо името си да попълним "nMz ayt"; "sNosHti mN sA rAzBihMe"; и подобни размисли и страсти силно вълнуващи целият Ви списък с абонати. Интересен скайп-трик за намиране на внимание е минаването в режим "SkypeMe" и същевременно обагряне на прозореца с настроението с всякакви изрази от рода на "NIKOI DA NE ME ZANIMAWA ! QSNO LI E WE :@" .

!!! ВАЖНО !!! Необходимо е дневно да се инвестират минимум 6 часа "скайпване", с цел развитие на интелекта у потребителя.

P. S. И не забравяйте деца, колко е по-голям списъка ви с абонати(нищо, че не контактувате с 90% от тях) , толкова ви е по-голяма пишката / толкова ви е по-вискок рейтинга на мутреса .

P. S. 2 НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да слагате разголени и курвенски снимки на скайп и когато някой поиска от вас да му пратите тази снимка вие просто отсичате " ааа мн слабо лек… ни я даам на никуй"

КАК ДА ОСТАНА ЖИВ ПОВЕЧЕ ОТ 24ч.

(каквото и да напишем тук, най-вероятно няма да помогне)

ОСОБЕНОСТИ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

(ако сте от друг град и се придвижвате с автомобил, то задължително съблюдавайте следните правила)

ФАКТИ

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ