Бастуни, фиркачи и царе играят за ФЕН Купата

Сряда, 27 Юни 2012 10:11

Часове преди да стане ясен новият носител на титлата от Евро 2012 в Полша и Украйна, аматьори ще разпалят футболните страсти в Бургас. Отбори с "екзотични" и най-причудливи имена като "Терористи", "Бастун", "Господ и компания", "Ко, стаа чуек!", "Фиркачите", "Братя прошляк", "Пожарна Карнобат", "Ударна група "Яна Лъскова", "Царете" и още 55 тима ще вземат участие в полуфиналите от юбилейното 10-о издание на турнира за аматьори Каменица ФЕНкупата. Те стигнаха до заключителната част след като спечелиха квалификациите, които се играха в средата на юни на спортен комплекс "Изгрев". Финалите от традиционната надпревара ще се проведат на 30 юни и 1 юли /събота и неделя/ на помощния терен на стадион "Черноморец".

1/32-финалите в събота ще започнат от 9.00 часа с четири двубоя. Това са "FC Drajevo"- "Smokers", "Квартални братя"- "Мисия Батак", "Най-обикновени машини"- "Господ и компания" и "Дубъла"- "Army Power". Официалното откриване на турнира е от 12.00 часа, когато ще се изиграе и демонстративният мач.

Победителят ще бъде определен в неделя, като финалния мач е от 12.30 часа.

Призьорите в 12-те регионални финала ще се срещнат в зрелищно дерби помежду си, за да определят юбилейния десети лауреат на ФЕН Купата, който ще има уникалната възможност да гледа на живо някое от най-вълнуващите европейски футболни дербита.